Ponuda za izradu web stranice i koja je cijena izrade web stranice?

Ponuda za izradu web stranice i koja je cijena izrade web stranice

„Koliko to košta?“

Ponuda za izradu web stranice i koja je cijena izrade web stranice su dva vječna pitanja koja čujem u prvom razgovoru s klijentima.

To je, naravno, pitanje na mjestu s obzirom na to da smo navikli da je cijena istaknuta za većinu usluga i proizvoda koje trošimo.

S druge strane, tj. moje strane, to je pitanje na koje je skoro pa nemoguće odgovoriti napamet, bez da se obavi detaljniji razgovor.

Koja je cijena izrade web stranice

To je kao da dođete u IKEA-u i kažete im, „Ja bi kuhinju, koliko to košta?“. Koliko elemenata, koja veličina, koji elementi, koji materijal, boja…i tko zna još koji faktori će utjecati na „koliko to košta“.

Pitanje „Koliko to košta“, ako ga čujem u samom startu, daje mi također naslutiti da klijent vjerovano ima krivu percepciju o cijeloj priči oko izrade web stranice i cijeni izrade web stranice.

Moglo bi se zaključiti da klijent vidi cijenu izrade web stranice kao trošak a ne investiciju te je zato cijena prva i najbitnija stavka. Prva i najbitnija stavka bi trebala biti, umjesto cijene, izrada strategije za web stranicu i fokus na rješavanje problema koje web može riješiti.

Cijena izrade web stranice u odnosu na dodanu vrijednost

Da bude jasnije o čemu govorim, eto jedan primjer. Nedavno sam završio suradnju s jednom hrvatskom firmom koja izrađuje elektroinženjerska rješenja za naftne i farmaceutske kompanije.

Trebaju osnovati konzorcij s inozemnim firmama ali do sada nisu imali web stranicu. Sada im je web potreban zato da se predstave potencijalnim stranim partnerima kao kompetentan, stručan, vjerodostojan i ozbiljan partner s kojim se može osnovati takav jedan konzorcij.


Dakle, imaju problem – nemaju web stranicu i zato se ne mogu najbolje predstaviti stranim partnerima. Neuspjeh znači ogroman financijski gubitak za firmu.
Da li je u takvoj situaciji web stranica trošak ili investicija? Milan, vlasnik firme, me uopće nije pitao za cijenu izrade web stranice u samom startu.

Ponuda za izradu web stranice

Osim „koja je cijena izrade web stranice“, četo me pitaju za ponudu za izradu web stranice, odmah u samom startu.

To je sasvim ok, i pitanje je na mjestu. Znam da ljudi ne misle ništa loše nego samo ne znaju kako stvar funkcionira i to je jedan od razloga zašto pišem ovaj blog.

Iz ovoga što sam do sada napiaso, a Vi pročitali, možete vjerovatno zaključiti da za ozbiljnu ponudu za izradu web stranice moram znati puno više detalja nego da bi Vi htjeli web stranicu(IKEA kuhinja primjer).

Vama je najbitnije da za uloženo dobijete dobar povrat a za to se mora točno definirati što treba postići sa web stranicom(ciljevi) i koje alate treba zato koristiti.

Tu se ne radi o fokusu na tehnička riješenja nego na potrebe Vaše firme, jer će jedino tako Vaša investicija biti investicija, a ne bezvezni trošak koji će rezultirati bezkorisnom web stranicom.

Da bi dobili ponudu za izradu web stranice potrebno je obaviti detaljan razgovor. Na taj način će se prikupiti sve potrebne informacije i biti će jasno koja je strategija prikladna za Vašu web stranicu. Osim toga, to će omogućiti da dobijete detaljnu ponudu za izradu web stranice.

Koja je prava cijena izrade web stranice za vas?

Koja je cijena izrade web stranice ovisi o(kao što smo već zaključili)dosta faktora.


Mislim da je najbolje smatrati izradu web stranice investicijom, a ne troškom. Investicija daje povrat uloženog. Ako postoji način da web stranica, optimizacija za Google pretragu, Google oglasi i sl. donesu profit firmi ili konkretno pomognu na neki način, onda tu već govorimo o povratu uloženog.

Taj povrat može biti ogroman u odnosu na uloženo(spomenuta elektroinženjerska firma će uz pomoć relativno malog ulaganja u izradu web stranice imati mogućnost dobiti ugovore vrijedne desetke tisuća eura, što je odličan povrat uloženog).

Ako postoji takav potencijal, onda ulaganje u web stranicu i ostale marketinške alate ima smisla i onda više ne govorimo o trošku.

U tom smislu, ono što se može i treba postići s Vašom novom web stranicom odredit će koje je cijena izrade web stranice prihvatljiva za Vas.

Luka Milardović
Luka Milardović

Znaš kada firme imaju web stranice koje im zapravo nikako ne pomažu jer nisu učinkovite?

Radim s takvim firmama kako bih im pomogao da optimiziraju svoju web stranicu tako da mogu postići željene rezultate!

Rezerviraj besplatne konzultacije!
Podijeli s blog s prijateljima!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Saznaj kako ostvariti rast putem weba, dobiti više klijenata i povećati prihode firme!

Kako unaprijediti poslovanje pomoću web stranice?

Ispunite obrazac i nakon što stisnete “Pošalji” biti ćete preusmjereni na Youtube video s puno korisnih savjeta i informacija o tome kako unaprijediti poslovanje pomoću web stranice.

Sve to možete odmah primjeniti i uskoro vidjeti mjerljivu razliku. Zato djelujte odmah, ispunite obrazac i pogledajte video!